Другий рівень погодної небезпечності оголошено в Україні

Очікуються сильні пориви вітру та ожеледиця
Другий рівень погодної небезпечності оголошено в Україні
Зима, мороз, сніг (Фото: Hotline)
13 Січня 2022, 14:22
читать на русском

Мешканців України попередили про погіршення погодних умов до кінця доби, 13 січня, та у п'ятницю, 14 січня - очікуються пориви вітру та ожеледиця.

За даними Українського гідрометцентру, 14-15 січня очікуються пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах, крім півдня, ожеледиця. Діє перший рівень небезпечності, жовтий.

14 січня вночі у західних областях, вдень в Україні, крім південної частини, пориви вітру 25-27 м/с. Оголошено другий рівень небезпечності, помаранчевий.

Синоптики кажуть, що вдень 14 січня на Азовському морі та в портах Маріуполь, Бердянськ пориви вітру сягатимуть 25-28 м/с, висота хвиль 13-15 дм. Тут діятиме другий рівень небезпечності, помаранчевий.

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики, комунального господарства, порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що в Україні очікується значне потепління, яке прийде 14 січня разом із вітром та мокрим снігом.

Вона каже, що Україну "перетинатимуть атмосферні фронти", тому 14-го січня у більшості областей очікується сильний західний, північно-західний вітер зі штормовими поривами до 15-22, місцями до 25-27 метрів за секунду.

У п'ятницю на українців чекають дощі з мокрим снігом та потепління до двох градусів морозу, а подекуди - до чотирьох тепла.

Найближчої ночі ще поморозить східну частину, -8-14 градусів, у центральних областях вночі очікується -3-8 градусів. Проте вдень, нагадую, повсюди потепліє. У Києві на Василя - сильний штормовий вітер, мокрий сніг з переходом у дощ, потепління вдень до відлиги, - пише синоптиця.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у 2022 році українців очікують температурні рекорди та погодні аномалії.

Читайте також

1