Екстремальні морози: синоптики про погоду в Україні

В окремих областях морози сягатимуть 18 градусів
Екстремальні морози: синоптики про погоду в Україні
Сніг, зима, турист Фото: Pexels
12 Січня 2022, 08:29
читать на русском

Значні морози очікуються у більшості областей України до кінця робочого тижня.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, 12 січня погоду визначатиме периферія антициклону Bernhard, що розташувався на захід від нашої території, тому у більшості областей опадів не очікується. Повітряні потоки з північного заходу принесуть холодне арктичне повітря, тому морози зміцняться.

Також трохи посилиться вітер - без штормових поривів, але стійкий, холодний, тому додаватиме дискомфортних відчуттів, - кажуть синоптики.

12 січня в Україні буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах - ожеледиця. Незначний сніг буде вночі на Сході та у Криму. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря протягом доби 10-15 градусів морозу, на Заході країни 4-9 градусів морозу, а у південно-східних та південних областях вночі 6-11.

Синоптики кажуть, що похолодання триватиме до 15 січня, а вже з 14 січня, напередодні вихідних, морози слабшатимуть, істотних опадів не буде. На дорогах утримається ожеледиця.

13 січня вночі повітря змерзне до 11-18 градусів, вдень 3-9 градусів морозу, у північно-західних областях близько нуля.

Синоптиця Наталя Діденко пише, що 12 січня вдень очікується мінус 7-12, а на Півночі до -14 градусів. Ожеледиця збережеться у всіх областях. Вітер буде рвучким та північним.

У Києві 12 січня також буде холодно - вдень до мінус 12 градусів. Ожеледиця. Вітряно, але без опадів.

Наступна ніч, на 13 січня, вріже в Україні ще сильніше морозами, до -15-20 градусів, а на Півночі та північному сході навіть до -20-23 градусів, - пише Діденко.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у 2022 році українців очікують температурні рекорди та погодні аномалії.

Читайте також