Другий термін Зеленського: українці не бачать його президентом

Соціологи представили нове дослідження
Головне
Другий термін Зеленського: українці не бачать його президентом
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
2 Лютого 2022, 09:06
читать на русском

Українські громадяни не бажають, аби Володимир Зеленський вдруге балотувався у президенти.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова.

62,5% опитаних не підтримують ідеї, щоб Володимир Зеленський балотувався на свій другий президентський термін на виборах у 2024 році. Підтримали б балотування Зеленського на другий президентський термін 18,6% респондентів. Решта опитаних не визначилися з вибором, - кажуть соціологи.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 28 по 31 січня 2022 року методом САТІ (телефонне опитування). Було опитано 1206 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9% з імовірністю 0,95. 

Нагадаємо, у грудні минулого року КМІС провів схоже опитування та з'ясував, що 58,2% українців не підтримують балотування Зеленського на другий термін. Підтримують таку ідею 34,3% громадян.

Сам Зеленський казав, що чи піде він на другий термін президентства - залежатиме від бажання громадян. Проте він не уточнив, як він збирається дізнатися думку українців щодо цього питання.

Читайте також

1