Другий тур виборів мера Кривого Рогу пройде у неділю

Зеленський закликав місцевих жителів прийти і проголосувати
Другий тур виборів мера Кривого Рогу пройде у неділю
Вибори, жінка кидає бюлетень у скриньку (фото: Парламент UA)
4 Грудня 2020, 10:55
читать на русском

У неділю, 6 грудня, пройде другий тур виборів міського голови Кривого Рогу. У боротьбі змагатимуться Костянтин Павлов і Дмитро Шевчик.

Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії.

Президент Володимир Зеленський, який родом з цього міста, закликав прийти і проголосувати за мера Кривого Рогу під час відеозвернення.

Звертаюся до тих, в чиєму серці назавжди є два слова - Кривий Ріг, адже в якому б статусі я не був, доля рідного міста хвилює мене завжди. 6 грудня ви будете вибирати людину, якій на п'ять років довірите долю нашого міста. Не лінуйтеся, прийдіть на ділянці і поставтеся до цього вибору відповідально, - закликав президент.

Читайте також

Нагадаємо, що чинний міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, який є лідером після першого туру виборів мера у рідному місті президента Зеленського, відмовився від участі у другому турі.

Мер зокрема зазначив, що він потребує тривалого лікування, тому не зможе повноцінно керувати містом, якщо його оберуть на третій строк.

Як відомо, Вілкул нещодавно перебував на лікуванні у Києві, у нього проблеми із серцем.

Зауважимо, що відмова Вілкула дає шанс на перемогу Дмитру Шевчику, кандидату від "Слуги народу", який став другим у першому турі, набравши 25,6% проти 45,9% у Вілкула.

1