Дружини Медведчука й Козака подали позови до Верховного суду

Оксана Марченко і Наталія Лавренюк оскаржують накладені на них персональні санкції
Дружини Медведчука й Козака подали позови до Верховного суду
Оксана Марченко фото: УНІАН
18 Березня 2021, 14:59
читать на русском

Дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко та цивільна дружина Тараса Козака Наталія Лавренюк подали позови до Верховного Суду щодо оскарження персональних санкцій, накладених указом президента.

Про це передає пресслужба Верховного Суду.

Позов від Марченко надійшов 16 березня, а від Лавренюк — 17 березня.

Крім того, 15 березня до Верховного Суду надійшов позов від компанії EVIRER LTD, зареєстрованої в Об'єднаних Арабських Еміратах. Вона також оскаржує санкції проти себе. Суд відкрив провадження в адміністративній справі № 9901/69/21 за цим позовом. Розгляд справи призначили на 7 квітня 2021 року.


Контекст. Нардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук подав до Верховного Суду України позов про оскарження указу президента, згідно з яким на нього та його родину наклали персональні санкції за фінансування тероризму.

19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Читайте також

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака)  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1