США підтримали санкції проти Медведчука і Марченко

В посольстві США нагадали, що Америка наклала санкції на Медведчука ще у 2014 році
Важливо
США підтримали санкції проти Медведчука і Марченко
Віктор Медведчук та Тарас Козак. Фото: УНІАН
20 Лютого 2021, 19:00
читать на русском

Сполучені Штати Америки підтримали рішення про санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та пов`язаних з ними осіб.

Про це в Twitter повідомило посольство США в Україні.

Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту її суверенітету і територіальної цілісності через санкції. Медведчук був під санкціями США з 2014 за підрив української безпеки, територіальної цілісності та демократичних інститутів, - зазначили в посольстві.

Нагадаємо, 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука (досьє Віктора Медведчука), Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Читайте також

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака) та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.