ДТП за участю пішоходів у Харкові: винуватця аварії затримали

22-річний водій наїхав на пішоходів, які знаходилися на острівці безпеки
ДТП за участю пішоходів у Харкові: винуватця аварії затримали
ДТП у Харкові Фото: Нацполіція
8 Листопада 2020, 23:10
читать на русском

У Харкові 22-річний водій автомобіля "Volkswagen" не впорався з керуванням та допустив наїзд на пішоходів, які знаходилися на острівці безпеки. Постраждали троє юдей, серед яких 9-річний хлопчик.

Водію автомобіля, який спровокував масштабну дорожньо-транспортну пригоду в Харкові, повідомили про підозру. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

Слідчими проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до восьми років тюремного ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також

За даними МВС, винуватцем ДТП на проспекті Науки став 23-річний громадянин республіки Ємен. У 2016 році він отримав тимчасове право на проживання в Україні на підставі того, що був зарахований на навчання в Харківський національний університет повітряних сил імені Кожедуба.

Нагадаємо, увечері 30 жовтня 2020 року у Києві сталася масштабна ДТП. Водій, втративши контроль керування автомобілем Land Rover, виїхав на пішохідну зону площі Майдан Незалежності та в’їхав у натовп людей, після чого на проїжджій частині вул. Хрещатик протаранив декілька авто.

Більше про ДТП на Майдані - у нашому матеріалі "Смертельна ДТП на Майдані: що сталося, хто водій та яке буде покарання" 

1