Двоє німців думали, що Україна в ЄС і на велосипедах незаконно перетнули кордон

Чоловіки вирішили через Україну скоротити шлях
Двоє німців думали, що Україна в ЄС і на велосипедах незаконно перетнули кордон
Німці, які незаконно перетнули кордон України Фото: dpsu.gov.ua
4 Червня 2021, 13:43
читать на русском

На кордоні з Польщею затримали двох громадян Німеччини, які на велосипедах незаконно його перетнули. Німці не знали, що Україна не в Європейському Союзі.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що прикордонники Львівського загону затримали двох німців, які їхали на велосипедах.

Військовослужбовці відділу "Грушів" зафіксували спрацювання сигналізаційного приладу, який встановлений на кордоні. До вказаного місця одразу вибув прикордонний наряд, який і виявив поблизу українсько-польського кордону двох чоловіків на велосипедах, - йдеться у повідомленні.

Порушниками виявилися 21 та 36 річні громадяни Німеччини. З собою вони мали документи та пояснили, що мандрують світом на велосипедах. Цього разу їхній веломаршрут пролягав з Німеччини до Таїланду через Польщу, Білорусь та РФ. З Дюссельдорфа вони вирушили близько двох тижнів тому.

Їхати з Польщі в Україну навпростець німці вирішили, адже думали, що Україна входить в ЄС і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково.

На іноземців оформили документи адмінпровадження за незаконне перетинання державного кордону України.

Нагадаємо, що Польща планує спростити працевлаштування для українців, білорусів та інших іноземців щоби подолати дефіцит робочої сили на ринку праці.

Читайте також

1