Двоє у лікарні, 14 – у відділку: біля обмінника в центрі Києва трапилася масова бійка зі стріляниною (відео)

Учасникам бійки загрожує до чотирьох років тюрми
Важливо
Двоє у лікарні, 14 – у відділку: біля обмінника в центрі Києва трапилася масова бійка зі стріляниною (відео)
Фото: Поліція Києва
2 Лютого 2022, 17:10
читать на русском

У центрі Києва на вулиці Володимирській біля головного управління СБУ сталася масова бійка та стрілянина з автомата. Причина бійки – нібито незаконні транзакції в обміннику, через які фінансують сепаратистів з "ЛДНР".

Про це повідомляють низка ЗМІ та поліція Києва.

Попередньо з’ясовано, що між активістами та працівниками закладу виник конфлікт та бійка, у результаті чого двоє осіб доставлено у лікарню. Окрім того, під час інциденту учасники конфлікту здійснили декілька попереджувальних пострілів зі зброї. Внаслідок цього ніхто не постраждав.

За інформацією ЗМІ. біля обмінника криптовалюти поранили націоналіста із "Братства" Корчинського та ветерана АТО Олексія Середюка. Він запам'ятався, коли бився з поліцейськими та погрожував викинутися з вікна Шевченківського райвідділу поліції.

Ультраправі з організації "Катарсіс" заявляють, що через обмінний пункт криптовалют біля будівлі СБУ, поряд з якою раніше вже відбулася стрілянина, нібито відбуваються незаконні транзакції - "наркотрафік та фінансування озброєних угруповань "ЛДНР".

Нині місце стрілянини біля обмінника на Володимирській, 23 оточила поліція. Проходять слідчі дії і в самому пункті обміну валют.

Як повідомили у столичній поліції, внаслідок бійки між активістами та працівниками фінансової установи двоє людей госпіталізовано у лікарню, а чотирнадцять осіб доставлено до районного управління поліції. На даний час із доставленими спілкуються слідчі.

За фактом хуліганських дій у центральній частині міста розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, 11 січня у Києві п'яний чоловік влаштував стрілянину по вікнах гуртожитку. Мотиви свого вчинку він пояснити не зміг. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте також

1