Двоє українських захисників загинули на Донбасі, четверо воїнів отримали поранення

Окупанти 122 рази порушили режим припинення вогню
Двоє українських захисників загинули на Донбасі, четверо воїнів отримали поранення
Українські військовослужбовці Фото: https://www.facebook.com/pressjfo.news
20 Лютого 2022, 08:30
читать на русском

У суботу, 19 лютого, двоє українських воїнів загинули на Донбасі внаслідок обстрілу зі сторони російсько-окупаційних військ. Ще четверо - отримали серйозні поранення.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил у Facebook.

Станом на 22:00 19 лютого 2022 року з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 122 порушення, 108 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Противник пустив в дію артилерійські системи калібру 152 мм та 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння танків та великокаліберні кулемети. Також, зафіксовано три прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення.

В ООС наголосили, що противник підступно веде артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщує свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних Сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб надалі звинуватити українських захисників в обстрілах мирних мешканців.

Українські військові наголосили, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права.

Внаслідок обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення несумісні з життям. Четверо військовослужбовців отримали поранення різного ступеня важкості та перебувають у лікувальних закладах. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих, - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога.

Редакція Парламент.UA висловлює співчуття родинам та близьким захисників України, які загинули у війні з Росією.

Читайте також

1