Двох білоруських опозиціонерів випустили з СІЗО після зустрічі з Лукашенком

Рабцевіч та Воскресенський переведені із СІЗО під домашній арешт
Двох білоруських опозиціонерів випустили з СІЗО після зустрічі з Лукашенком
Лукашенко Фото: t.me/pul_1
12 Жовтня 2020, 11:37
читать на русском

Двох представників білоруської опозиції випустили з СІЗО КДБ під домашній арешт після зустрічі в ізоляторі з президентом Олександром Лукашенком.

Запобіжний захід змінили для координатора штабу Віктора Бабаріко та бізнесмена Юрія Воскресенського і директора IT-компанії PandaDoc Дмитра Рабцевіча. Обидва вони були присутні на зустрічі в СІЗО 10 жовтня з Лукашенком. Про це повідомили в ефірі телеканалу "Білорусь 1", передає Tut.by.

За словами Воскресенського, зустріч з Лукашенком хоч і проходила місцями на підвищених тонах, але закінчилася конструктивно. Після виходу з СІЗО представник опозиції має намір взяти участь в підготовці поправок в Конституції республіки і попрацювати над можливостями звільнення тих із затриманих, які "виявилися не так суспільно небезпечними для нашої країни, як здавалися на першому етапі".

Читайте також

Дмитро Рабцевіч має намір продовжувати займатися бізнесом, тому що в структурі Парку високих технологій "створені всі умови, щоб платити нормальні зарплати, розвиватися, будувати майбутнє разом".

Буду працювати і розвиватися - це, напевно, основний посил, який я для себе виніс", - сказав Рабцевіч в інтерв'ю телеканалу "Білорусь 1".

Нагадаємо, у суботу, 10 жовтня, Олександр Лукашенко зустрівся в слідчому ізоляторі КДБ із затриманими представниками Координаційної ради та об'єднаного штабу опозиції. На зустрічі були присутні 11 осіб. Зокрема, екс-претендент на пост президента і екс-глава "Белгазпромбанк" Віктор Бабаріко та його син Едуард, члени президії КС Лілія Власова і Максим Знак, підприємець Олександр Василевич та інші.

Зміст бесіди учасники зустрічі спільним рішенням залишили в таємниці.

1