Двох депутатів судитимуть у Полтавській області за хабарі

Чоловіки змусили жінку віддати їм майже 40 тисяч доларів
Двох депутатів судитимуть у Полтавській області за хабарі
Долари для хабаря / Фото: dbr.gov.ua
5 Лютого 2022, 06:04
читать на русском

Двоє депутатів Полтавської обласної ради та Миргородської районної ради погрожували місцевій мешканці та вимагали від неї "відкупні".

Як повідомили у Генпрокуратурі, чоловіки погрожували жінці розправою та казали, що відберуть її авто, якщо вона не заплатить їм понад 39 тисяч доларів.

За даними слідства, депутати, погрожуючи фізичним насильством, вимагали та отримали у жительки Полтавщини понад 39 тисяч доларів США. Вона начебто придбала викрадене насіння соняшника у працівників товариства, яке належить одному з депутатів, - йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що у грудні 2021 та січні 2022 року, депутати, "створюючи сумнівні боргові зобов’язання колишнім працівникам товариства та застосовуючи фізичну силу", отримали від них 80 тисяч грн. Крім цього, вони одержали свідоцтво про реєстрацію автомобіля Daewoo Lanos, ключі від цього транспортного засобу. А одного з чоловіків змусили написати боргову розписку на 700 тисяч грн.

Наразі ухвалами Октябрського районного суду Полтави депутатам обрано запобіжні заходи у виді нічного домашнього арешту. Не погоджуючись із такими рішеннями суду, Полтавська окружна прокуратура готує апеляційні скарги, - кажуть у прокуратурі.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала на хабарі голову Чернігівської районної державної адміністрації Сергія Журмана.

Читайте також

1