Джефф Безос продав акції Amazon майже на два мільярди доларів

Вилучені кошти підуть на розвиток аерокосмічної компанії мільярдера
Джефф Безос продав акції Amazon майже на два мільярди доларів
Amazon (фото: TAdviser)
13 Травня 2021, 06:09
читать на русском

Керівник компанії Amazon Джефф Безос за два дні продав акції своєї організації на загальну суму близько 2 мільярди доларів.

Повідомляється, що 3 травня Безос продав акції на 1,27 млрд, а 4 травня на 684 млн. У цілому було продано майже 740 тис. акцій Amazon за ціною від 3274 до 3485 доларів за одиницю, пише Bloomberg.

Це перший великий продаж акцій Безоса в цьому році. Згідно з інформацією, він планує продати ще 2 млн акцій, а залучені кошти підуть на розвиток аерокосмічної компанії мільярдера Blue Origin.

За даними агентства, Amazon і раніше залишається основним джерелом стану Джеффа Безоса (191,3 млрд доларів). У 2020 році мільярдер двічі випускав акції компанії на фондовий ринок.

Раніше американський журнал Time представив рейтинг 100 найвпливовіших людей світу. У "лідерах" виявилися експрезидент США Дональд Трамп та Джо Байден, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, глава КНР Сі Цзіньпін, а також президент Бразилії Жаір Болсонару.

Наприкінці 2020 року були названі найбагатші люди світу. На першому місці рейтингу BBI залишається засновник Amazon Джефф Безос, його статки становлять близько 182 мільярдів доларів.

Читайте також

1