Джо Байден закрив будівництво стіни із Мексикою

Він не дозволить витрачати на це кошти
Джо Байден закрив будівництво стіни із Мексикою
Джо Байден (фото: The Guardian)
11 Лютого 2021, 19:57
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Джо Байден офіційно закрив будівництво стіни між США і Мексикою, яке розпочав Дональд Трамп.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Я прийшов до висновку, що введення режиму надзвичайної ситуації на південному кордоні було необґрунтованим, - заявив Байден.

Відзначимо, що режим надзвичайної ситуації в районі південного кордону був введений попереднім президентом США Дональдом Трампом.

Читайте також

Байден також підкреслив, що його адміністрація не допустить "витрачати кошти платників податків США на будівництво стіни на кордоні", і попросив палату представників США переглянути всі ресурси, спрямованих на будівництво стіни з Мексикою.

Нагадаємо, що Трамп обіцяв побудувати стіну на кордоні між США і Мексикою в ході своєї передвиборчої кампанії в 2016 році. Він вводив режим НС на території країни, щоб перерозподілити кошти з інших проєкт. Влітку 2019 року Верховний суд схвалив виділення 2,5 млрд доларів з фондів Пентагону на будівництво стіни.

Президент США Джо Байден продовжує скасовувати укази попереднього президента Дональда Трампа і намагається усунути наслідки "поганої політики", яку запроваджував попередній президент США.

1