єЧерга запрацює для водіїв легкових автомобілів на західних кордонах України

Щоб записатись у чергу необхідно зареєструватися онлайн, вибрати пункт пропуску та очікувати повідомлення.
єЧерга запрацює для водіїв легкових автомобілів на західних кордонах України
кордон
28 Лютого 2024, 13:39
читать на русском

Уряд ухвалив постанову, яка поширює електронну чергу вже не тільки на "далекобійників", а й на водіїв легкових автомобілів.

Про це інформує пресслужба Кабміну.

"Невід’ємним елементом підвищення якості державного управління є реформа цифровізації. Ми продовжуємо масштабувати наш успішний проєкт єЧерга для зручного перетину кордонів", — відзначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами глави Уряду, за допомогою цього сервісу транспортні засоби перетнули кордон вже понад 800 тисяч разів.

Зазначимо, що "єЧерга" – це сервіс, який працює у відкритому режимі у системі "Шлях". Щоб записатись у чергу необхідно зареєструватися онлайн, вибрати пункт пропуску та очікувати повідомлення. Зазначений сервіс дозволяє економити час та чекати перетину кордону на зручній локації, а система, власне, сповіщає водія, коли потрібно під'їжджати до пункту пропуску. Якщо рух черги затримується чи пришвидшується, водій також отримує сповіщення про це.

Нагадаємо, у кінці 2022 року відповідно до постанови Кабміну №1349 в Україні була впроваджена електронна черга для перетину кордону українськими перевізниками, які мають ліцензію на міжнародні перевезення вантажу. Торік у липні уряд розширив дію "єЧерги" на автобуси та легкові автівки.

Читайте також

1