Ексчиновницю "Укрзалізниці" судитимуть за мільйонні збитки природі - фото

Начальниця "закривала очі" на незаконне видобування гірських порід
Ексчиновницю "Укрзалізниці" судитимуть за мільйонні збитки природі - фото
Пенізевицький кар’єр Фото: gp.gov.ua
12 Серпня 2021, 17:30
читать на русском

Колишню в.о. директора філії Укрзалізниці судитимуть за завдання збитків у розмірі 495 млн грн природному середовищу. Начальниця "закривала очі" на незаконне видобування корисних копалин у Пенізевицькому кар'єрі.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього виконувача обов’язків директора філії "Центру управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця" за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Під час розслідування було встановлено, що в. о. директора філії Укрзалізниці не забезпечила належне оформлення спеціальних дозволів на проведення вибухових робіт і не припинила незаконні вибухи на гранітному кар’єрі – виробничому підрозділі "Пенізевицький кар’єр".

з

Внаслідок такої службової недбалості від травня 2017 року по жовтень 2018 року на території Житомирської області було незаконно проведено п'ять вибухів та видобуто майже 219 тис. м куб габро-анортозиту, граніту, габро-нориту, чим навколишньому природному середовищу заподіяно збитки на суму майже 495 млн грн.

Пенізевицький кар’єр Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила ще одну корупційну схему в АТ "Укрзалізниця". Керівник підрозділу регіональної філії товариства налагодив систему "відкатів" за перемогу у тендерах на постачання комплектуючих до рухомого складу.

Читайте також