СБУ викрила корупційну схему в "Укрзалізниці": брали "відкати" за перемогу у тендерах

Організатор оборудки "гарантував" сприяння у перемозі в тендерах на придбання запчастин до локомотивів
СБУ викрила корупційну схему в "Укрзалізниці": брали "відкати" за перемогу у тендерах
Фото: СБУ
5 Серпня 2021, 17:48
читать на русском

Служба безпеки України викрила ще одну корупційну схему в АТ "Укрзалізниця". Керівник підрозділу регіональної філії товариства налагодив систему "відкатів" за перемогу у тендерах на постачання комплектуючих до рухомого складу.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що для реалізації оборудки її учасники штучно завищували вартість відповідної продукції. Свої "послуги" посадовець оцінював у 5-10% "відкату" від загальної суми укладеного договору.

В СБУ з'ясували, що керівник служби закупівель і постачання однієї з регіональних філій Укрзалізниці організував корупційний механізм одержання грошей від представників комерційних структур. За неправомірну вигоду він "гарантував" сприяння у перемозі в тендерах на придбання запчастин до локомотивів.

Гроші підприємці мали передавати через посередника на банківську картку близького родича посадовця, - повідомили у Службі.

Співробітники СБУ задокументували факт передачі хабаря після проведення розрахунків за договором на постачання комплектуючих на загальну суму понад 1 млн грн.

Наразі організатору оборудки і посереднику повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що Служба безпеки України виявила масштабну корупцію у підрозділах Державного агентства рибного господарства. За попередніми оцінками, злочинні дії чиновників завдали державі збитки на понад 20 млн грн.

Читайте також