Ексдепутат Царьов отримав підозру від СБУ

Також підозри отримали ще двоє поплічників зрадника
Головне
Ексдепутат Царьов отримав підозру від СБУ
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
15 Вересня 2022, 19:09
читать на русском

Служба безпеки України оголосила про підозру колаборантам, які співпрацювали з військами рф. Також оголошено підозру колишньому народному депутату з Партії регіонів Олегу Царьову.

В СБУ зазначають, що у державній зраді підозрюються: двоє колишніх народних депутатів України від Партії регіонів Олег Царьов та Володимир Олійник, а також так звана "міністерка закордонних справ днр" Наталія Ніконорова.

Вручено підозри колаборантам Фото: ssu.gov.ua

Вони відомі своїми українофобськими та сепаратистськими поглядами, а від початку російської агресії у 2014 році переховувалися від українського правосуддя. Досудовим слідством встановлено, що 24 лютого 2022 року зрадники незаконно поза межами пунктів пропуску перетнули державний кордон України та прибули на тимчасово окуповану зс рф територію Київщини для допомоги встановленню на ній окупаційного режиму. Зокрема, задокументовано, що в тимчасово окупованому селі Катюжанка Вишгородського району зрадники записували інтерв’ю для росЗМІ, - кажуть в СБУ.

Встановлено, що зрадники у супроводі озброєних військовослужбовців зс рф вторглися у церкву під час богослужіння і схиляли селян до переходу на бік ворога. Зокрема, закликали визнати окупаційну владу країни-агресора та правомірними дії її збройних формувань.

Підозрювані також відвідували Катюжанську загальноосвітню школу, в приміщеннях якої окупанти катували українців, у тому числі полонених, а сам соціальний об’єкт перетворили на вогневу позицію.

Наразі слідчі СБУ заочно повідомили зрадникам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч.1 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України).

Нагадаємо, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила колишньому нардепу Олегу Царьову про підозру. Його звинувачують за ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 КК України – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями. За подібні злочини можна отримати довічне ув'язнення. 

Читайте також

1