Ексрегіонала Царьова у Києві засудили до 12 років вязниці

Колишній нардеп звинувачений у посяганні на територіальну цілісність України
Ексрегіонала Царьова у Києві засудили до 12 років вязниці
Олег Царьов Фото: https://www.facebook.com/tsaryovoleq/photos
3 Травня 2022, 17:08
читать на русском

У Києві судді присудили колишньому народному депутатові (4-7 скликань ВР) з Партії регіонів Олегу Царьову 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє "Судовий репортер".

Суді Шевченківського суду столиці Павло Слободянюк, Андрій Трубніков та Віталій Циктіч визнали Царьова винним за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 109 КК України, тобто у публічних закликах до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, а також у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації.

Зокрема, доведено, що ексрегіонал, який наразі "служить путіну" та переховується на росії, критикував Революцію Гідності, пропагував проросійські настрої та виступав за створення "Федеративної республіки Новоросія", куди пропонував включити східні та південні області України.

Видання нагадує, що у квітні 2014 року прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження щодо посягання нардепом на територіальну цілісність країни.

Шевченківський суд Києва розглядав цю справу з 2016 року заочно, оскільки колишній нардеп втік за межі країни та перебував у розшуку.

Після того, як російська федерація вдерлася на територію України у лютому 2022 року, Царьов у березні з'явився у Київській області разом із російською армією, прикриваючись необхідністю доставити "гуманітарний вантаж".

Після цього ексрегіонал звернувся до мера Кривого Рогу Олександра Вілкула і запропонував йому здати місто російським окупантам. Царьову повідомили ще одну підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності.

Нагадаємо, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила колишньому нардепу Олегу Царьову про підозру. Його звинувачують за ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 КК України – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями. За подібні злочини можна отримати довічне ув'язнення. 

Читайте також

1