Ексдиректор ЦРУ назвав кількість вбитих російських генералів в Україні

Російські командири приїжджають на передову через те, що ЗСУ глушать радіозв’язок окупантів
Ексдиректор ЦРУ назвав кількість вбитих російських генералів в Україні
Мертві російські солдати Фото: Getty Images/Global Images Ukraine
6 Травня 2022, 18:09
читать на русском

Українські військові вбили щонайменше десять російських генералів, а чисельність мертвих командирів батальйонів і бригад у рази більша.

Про це повідомив колишній директор ЦРУ, екскомандувач Центрального командування США та силами США і НАТО в Іраку й Афганістані генерал Девід Петреус, передає Укрінформ.

Наразі вбито щонайменше десять чи одинадцять російських генералів. Це приголомшлива цифра, особливо якщо врахувати, що вся армія США втратила одного генерала протягом десятиліть бойових дій в Іраку й Афганістані. А отже, це потужний удар по системі управління російських сил. І ви можете собі уявити, що чисельність (ред. - ліквідованих) командирів батальйонів і бригад у рази перевищує чисельність загиблих генералів, - сказав Девід Петреус.

Він зазначив, що російські старші командири особисто прибувають на передову через те, що ЗСУ глушать незахищений радіозв'язок окупантів.

В такій ситуації відсутність зв’язку між командним складом та нижчою ланкою вимагає, щоб генерали, командири бригад, полків і батальйонів особисто з'являлися на передовій, виходили зі своїх машин, і в цей час вправні українські снайпери просто прибирають їх, - пояснив він.

Нагадаємо, сили оборони України знищили майже 30 тисяч російських окупантів та понад 3 тисячі одиниць військової техніки ворога.

Читайте також

1