Ексдиректор Інституту агроекології отримав 8 років в'язниці

Чоловіка визнано винуватим у вимаганні та одержанні хабаря
Ексдиректор Інституту агроекології отримав 8 років в'язниці
Суд, правосуддя Фото: facebook.com/sap.gov.ua
30 Липня 2021, 14:25
читать на русском

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок колишньому директору Інституту агроекології та природокористування НААН України.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, чоловіка визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту.

Суд, зваживши на докази, що були зібрані в рамках досудового розслідування детективами НАБУ та прокурорами САП, визнав ексдиректора Інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна, - йдеться у повідомленні.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Нагадаємо, директора Інституту було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди – 300 тис. доларів США. Загалом сума неправомірної вигоди сягала 500 тис. доларів США.

Читайте також

1