Експерт: Росії ніхто не дозволить перетворити Чорне море на її внутрішнє озеро

Пол Залакі вважає, що Байден хороший друг для України
Ексклюзив
Експерт: Росії ніхто не дозволить перетворити Чорне море на її внутрішнє озеро
Узбережжя Чорного моря в селі Кароліно-Бугаз (фото: Вікіпедія)
28 Липня 2021, 14:59
читать на русском

Навіть якщо візит Володимира Зеленського у Вашингтон перенесуть або скасують, конгресмени США все одно будуть підтримувати Україну.

Про це заявив колишній співробітник ЦРУ, американський фахівець з кібербезпеки Пол Залакі в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.Ua.

До того ж сам Байден - хороший друг України. Так, цілком зрозуміло, що він має і інші, часто більш насущні пріоритети. Так само як і зростаюча активність Китаю, і тривалі проблеми з пандемією. Але існують "червоні лінії", перейти за які Америка і НАТО Кремлю не дозволять. Зокрема, ніхто не дозволить Росії перетворити Чорне море на її внутрішнє озеро. Особисто я турбуюся, що Путін може організувати якусь провокацію, здатну привести до ескалації ситуації, саме в цьому морі, і важливо забезпечити підтримку безпеки України в цьому регіоні, - вважає він.

Також велику роль у розвитку американо-українських відносин буде грати особистість нового посла США в Києві. Ветеран ЦРУ припускає, що їм може стати нинішній тимчасовий повірений США в Україні Джордж Кент.

Нагадаємо, що 21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

Читайте також

1