Експерт зробив новий прогноз щодо курсу долара у серпні

Ознаки кризи на валютному ринку на цей час не спостерігаються
Експерт зробив новий прогноз щодо курсу долара у серпні
Гроші, долари, економіка / Фото: Pexels
11 Серпня 2022, 05:00
читать на русском

Курс долара в серпні вдасться утримати в межах 40 гривень. Ознаки кризи на валютному ринку на цей час не спостерігаються.

Про це повідомив економічний експерт Данило Монін, передає Telegraf.

Хоча у липні зайшли всього 1,5 мільярдів доларів фінансової допомоги, міжнародні резерви знизилися всього на 400 мільйонів доларів. Хоча населенню і дали купувати безготівковий долар за курсом банків, що підняло попит з боку населення, я все-таки вважаю, що в серпні вдасться утримати курс долара в 40 гривень, - наголосив Моін.

Також професор Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Богдан Данилишин зазначив, що НБУ приступив до продажу долара з міжнародних резервів й з 1 по 5 серпня продав на 483 мільйони доларів більше ніж купив:

Валютний ринок знову повернувся до переважання попиту на іноземну валюту над пропозицією за клієнтськими операціями банків. Це стало результатом скорочення продажів іноземної валюти клієнтами банків на тлі зростання обсягів його купівлі, в тому числі під впливом публічної дискусії навколо ймовірного введення податку на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій.

Експерт додав, що продані НБУ 483 мільйони доларів це лише половина від обсягу продажів валюти, а, отже, ситуація в цілому не критична.

Нагадаємо, що днями Національний банк України дозволив обмінникам купувати валюту в українців за будь-яким курсом.

Читайте також