Експосадовця Адміністрації президента підозрюють у держзраді - відео

Протягом тривалого часу чоловік передавав кураторам дані про функціонування органів держвлади України
Експосадовця Адміністрації президента підозрюють у держзраді - відео
Служба безпеки України, СБУ (фото: ssu.gov.ua)
7 Червня 2021, 14:06
читать на русском

Колишньому співробітнику Адміністрації президента України повідомили про підозру у вчиненні державної зради, тобто діяння, умисно вчиненого на шкоду обороноздатності та державній безпеці України (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України та Київської міської прокуратури.

Зазначається, що підозру повідомили за матеріалами контррозвідки СБУ експосадовцю з допуском за формою 2 Адміністрації президента та Апарату Ради національної безпеки та оборони України.

Оперативники з'ясували, що посадовець категорії "Б" протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру. Замовників цікавили дані про деталі функціонування органів держаної влади України.

Незаконні дії підозрюваного полягали у збиранні, систематизації та проведення аналітики відомостей, що стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ та Китаєм в незалежності від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї.

​Досудове слідство підтвердило факти здійснення експосадовцем розвідувально-підривної роботи проти нашої держави. А 1 червня 2021 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Обвинувальні матеріали скеровано до суду.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила колишнього генерального директора одного з харківських підприємств ДК "Укроборонпром" на порушенні законодавства при наданні іноземному замовнику послуги військового призначання без відповідних дозволів.

Читайте також

1