Експосадовця Держгеокадастру засудили на десять років за хабар у 500 тис. грн

Хабар чоловік отримав у червні 2017 року
Експосадовця Держгеокадастру засудили на десять років за хабар у 500 тис. грн
арешт, в’язниця Фото: RODNAE Productions з Pexels
20 Січня 2021, 04:01
читать на русском

Суд визнав винним колишнього виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Луганській області в одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України). Експосадовцю дали 9,6 року за одержання 500 тис. грн хабаря.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що Новоайдарський районний суд Луганської області призначив ексчиновнику покарання у вигляді дев’яти років та шести місяців позбавлення волі із позбавленням права обіймати керівні посади строком на три роки та з конфіскацією майна.

У суді прокурори довели, що в червні 2017 року чоловік отримав 500 тисяч грн неправомірної вигоди за видачу наказів на розробку проєкто-технічної документації щодо відведення у власність земельних ділянок загальною площею понад 200 га.

Читайте також

Після проголошення вироку обвинуваченого взято під варту в залі суду.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань, за сприяння Офісу президента України, викрило злочинну діяльність громадянина України - колишнього помічника народного депутата України, який пропонував посаду в ОП за гроші. Злочинець пообіцяв допомогти працевлаштуватись до Офісу президента за 200 тисяч доларів США.

Також слідчі Державного бюро розслідувано повідомили про підозру працівнику Служби безпеки України в Харківській області за організацію злочинного угруповування, яке вимагало хабарі та застосовували насильницькі дії над жертвами.

1