Єрмак розповів, які обмеження необхідно ввести в сьомому пакеті санкцій проти рф

Сьогодні ввели санкції проти трьох великих російських банків
Важливо
Єрмак розповів, які обмеження необхідно ввести в сьомому пакеті санкцій проти рф
Прапор Росії
14 Червня 2022, 12:05
читать на русском

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що в сьомому пакеті санкцій проти росії необхідно запровадити обмеження щодо всіх російських банків.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

Сьогодні набувають чинності санкції проти трьох великих російських банків — Сбєрбанку, Россельхозбанку та Московського кредитного банку, які відключають від системи SWIFT. В сьомому пакеті санкцій ЄС важливо, щоб ці обмеження торкнулися всіх російських банків, включно з Газпромбанком, - сказав Андрій Єрмак.

Він зазначив, що найбільші світові банки JPMorgan Chase та Goldman Sachs призупинили операції з обслуговування боргових зобов'язань росії. Також у США та G7 ведуть роботу над посиленням санкцій проти рф.

Робота продовжується, ми у діалозі з союзниками, група Макфола-Єрмака розробила власні санкційні пропозиції. Будемо добиватися максимального тиску на росію, - додав Єрмак.

Нагадаємо, від 14 червня Європейський союз відключає найбільший російський банк Сбербанк, а також Россельхозбанк та Московський кредитний банк від міжбанківської системи SWIFT. Це відбувається у рамках шостого пакета санкцій ЄС.

Читайте також