ЄС продовжив санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

Обмежувальні заходи стосуються керівника ГРУ Росії, його заступника, а також двох офіцерів розвідки
Важливо
ЄС продовжив санкції проти Росії через отруєння Скрипалів
Прапор ЄС Фото: Уніан
12 Жовтня 2020, 14:42
читать на русском

Рада ЄС ухвалила рішення про продовження санкцій відносно чотирьох росіян у справі про інцидент з отруєнням колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

У рішенні Євросоюзу зазначається, що громадяни Росії звинувачуються в застосуванні нервово-паралітичної речовини. Відносно них продовжені санкції до 16 жовтня 2021 року.

Читайте також

Обмежувальні заходи стосуються керівника ГРУ Росії, його заступника, а також двох офіцерів розвідки. Санкції включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів осіб, а також заморожування активів повʼязаних підприємств.

Нагадаємо, Сергій і Юлія Скрипаль були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року. Влада Сполученого Королівства стверджувала, що замах був організований російськими спецслужбами, які нібито використовували нервово-паралітичну речовину роду "Новачок".

Читайте також

Кілька тижнів після отруєння Скрипалі пробули в комі, але потім прийшли до тями. Юлію виписали з лікарні в квітні, її батька - в травні 2018 року. З тих пір вони живуть у Великобританії під охороною спецслужб.

У лютому посол Британії в Москві Дебора Броннерт заявила, що екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія живі. Вона додала, що Лондон хоче, щоб фігуранти справи Скрипаль постали перед судом - до тих же пір, поки цього не станеться, розслідування триватиме. Дипломат запевнила, що докази у цій справі ретельно вивчать, а судовий процес проведуть належним чином.

8 жовтня стало відомо, що уряди Франції та Німеччини готують розширення санкцій стосовно Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

1