Європарламент збереться на засідання після майже річної перерви

Пленарні засідання Європарламенту плануються з 18 по 21 січня
Європарламент збереться на засідання після майже річної перерви
Європарламент (Фото: Вікіпедія)
10 Січня 2021, 07:01
читать на русском

Європарламент планує вперше після запровадження у березні 2020 року в ЄС карантинних обмежень у зв’язку із пандемією коронавірусу відновити пленарні засідання у французькому Страсбурзі.

Про це йдеться у порядку денному сесії Європарламенту, повідомляє  Укрінформ.

Приміщення Європарламенту у Страсбурзі не використовувалося для заходів, включаючи пленарні сесії, із березня 2020 року через карантинні та санітарні обмеження.

З проханням відновити засідання у Страсбурзі до президента Європарламенту Девіда Сассолі звертався листом особисто президент Франції Еммануель Макрон. Річ у тому, що через відсутність роботи Європарламенту у Страсбурзі місто отримує значні фінансові збитки.

Як відомо, на початку епідемії Європарламент скасував всі свої пленарні засідання в Страсбурзі, запровадив онлайн-голосування, заборонив доступ стороннім відвідувачам і дозволив великій кількості своїх співробітників працювати з дому. Депутати Європарламенту могли обирати, чи бути їм присутніми на дебатах особисто, чи дистанційно.

Читайте також

Нагадаємо, Європейський парламент розкритикував Україну за недостатні зусилля із реформування судової влади та кволу боротьбу з олігархами.

Євродепутати попередили, що необхідно провести низку реформ, аби уникнути відкату, а також виділили судову систему як один з інститутів, що користується найменшою довірою в Україні. Вони також розкритикували спроби української влади чинити політичний тиск на незалежні економічні інститути і правоохоронні органи.

У Європарламенті розчаровані відсутністю прогресу в ліквідації олігархії в країні, а також зазначили, що істотні результати в боротьбі з корупцією вкрай необхідні для збереження підтримки реформ серед громадян.

1