Європейський союз погодив секторальні санкції проти Білорусі

Нові санкції стосуватимуться калійної промисловості, нафти та банківського сектору
Європейський союз погодив секторальні санкції проти Білорусі
Євросоюз (Фото: pexels)
18 Червня 2021, 18:10
читать на русском

Європейський союз 18 червня ухвалив нові секторальні санкції проти Білорусі, які наклали за примусову посадку літака у Мінську та затримання журналіста Романа Протасевича.

Про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Стало зрозуміло, що існує угода про секторальні санкції ЄС щодо Білорусі за трьома сферами - калійні добрива, банківська справа і нафта - з політичним "зеленим світлом" на раді у закордонних справах в понеділок (21 червня – ред.). Має фіналізуватися найближчими днями, - зазначив журналіст.

Нагадаємо, 10 червня Євродепутати закликали ЄС відключити Білорусь від платіжної системи SWIFT, заборонити брати участь в Олімпіаді і розширити персональні санкції проти усіх, хто причетний до затримання Романа Протасевича і Софії Сапеги. У резолюції депутати закликали Євросоюз розширити санкції проти Білорусі, включивши до списку всіх причетних до посадки літака Ryanair та затримання Протасевича і Сапеги.

16 червня 2021 року, посли країн Європейського союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі. Повний перелік санкцій, а також компаній та осіб, які під них потрапили, опублікують 21 червня.

Читайте також

1