Facebook планує розробити аудіоповідомлення

Цукерберг давно цікавився формами аудіозв'язку
Facebook планує розробити аудіоповідомлення
Застосунок Facebook Фото: Блог LiveTex
12 Лютого 2021, 02:09
читать на русском
Компанія Facebook розробить аудіоповідомлення, схожі на Clubhouse.

Про це повідомляє The New York Times.

Цукерберг давно цікавився формами аудіозв'язку. На початку лютого він зареєструвався у Clubhouse і взяв участь в одному з ток-шоу, що проводилося в рамках соціальної мережі.

Після цього співробітникам компанії Facebook доручили створити аналог Clubhouse. Зараз проєкт знаходиться на ранній стадії розробки.

Крім того, компанія Facebook неодноразово створювала для своїх додатків аналоги продуктів, які були популярними у його конкурентів. У 2016 році в Instagram з'явилися Stories, схожі на Memories зі Snapchat, а наприкінці минулого року на тлі зростання популярності TikTok в додатку почали тестувати функцію створення музичних відеороликів Reels.

Читайте також

До того ж  аудіосоцмережу Clubhouse  заснували минулого року підприємці Пол Девіс та Рохан Сет. Вона завоювала популярність серед "еліти Кремнієвої долини", як приватний додаток на iPhone, доступ до якого можна отримати лише за спеціальним запрошенням.

Після реєстрації в Clubhouse користувачі можуть створювати різні кімнати і спілкуватися там виключно голосом.

Нагадаємо, що Facebook запустить свою криптовалюту Libra у січні 2021 року. Курс Libra буде визначатися на основі валютного кошика з долара, євро, єни й фунта стерлінгів. Керівники проєкт стверджують, що Libra є запорукою децентралізації криптовалюти.

1