Фігуранта справи про зґвалтування у Кагарлику випустила суддя, яку мали звільнити — ЦПК

Рішення про звільнення з-під варти ухвалила суддя, яка у 2018 році не пройшла оцінювання

Поліцейського, який фігурує у справі про зґвалтування жінки в Кагарлику, відпустила з-під варти суддя, яка мала бути звільнена.

Про це повідомили у “Центрі протидії корупції”.

Повідомляється, що рішення про звільнення з-під варти ухвалила суддя Олександра Колдіна, яка у 2018 році не пройшла оцінювання, і її мали звільнити.

“Вища Рада Правосуддя” (хто б сумнівався) майстерно “відмазала” Колдіну, і тепер вона відпускає катів, а паралельно отримує за свою “роботу” по 600 тисяч грн на рік, — зазначили у ЦПК.

Читайте також

Раніше повідомлялось, що суддя Голосіївського районного суду міста Києва Олександра Колдіна звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка - одного з підозрюваних по справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику.

Водночас колишньому керівнику відділення поліції Кагарлика Сергію Панасенку оголосили про підозру у справі про зґвалтування та катування поліцейськими.

Нагадаємо, 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки. ДБР повідомило про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів відділення за фактом зґвалтування й побиття. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Загалом, у справі п'ятеро підозрюваних: двоє експравоохоронців перебувають під вартою — Микола Кузів та Сергій Сулима, троє під цілодобовим домашнім арештом — Сергій Панасенко, Євген Трохименко, Ярослав Левандюк.