Фігуранти санкційних списків РНБО ховають свої активи - ЗМІ

Олігархи завчасно перереєстровували свій бізнес
Головне
Фігуранти санкційних списків РНБО ховають свої активи - ЗМІ
Документи, чиновники Фото Oleg Magni: Pexels
26 Жовтня 2021, 10:01
читать на русском

Фігуранти контрабандних санкційних списків Ради нацбезпеки і оборони виходили зі складу засновників та бенефіціарів своїх підприємств перед застосуванням санкцій.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

За їхніми даними, це може свідчити про витоки інформації на користь цих фігурантів.

Зміни засновників і бенефіціарів підприємств, пов’язаних із підсанкційними особами, можуть свідчити про те, що вони були попереджені про застосування до них санкцій або ж про те, що їм умисно дали час та можливість захистити свої активи, - зазначають журналісти.

За даними Bihus.Info, один з фігурантів списку Олександр Черепинський (потрапив під санкції у квітні) встиг вийти зі складу засновників або бенефіціарів щонайменше шести підприємств. Таким чином, на 5 із 6 цих підприємств санкції не наклали. І в багатьох випадках, стверджують журналісти-розслідувачі, Черепинський виходив зі складу своїх підприємств навіть за декілька днів до рішення РНБО – 12 та 13 квітня.

Таких випадків, кажуть журналісти, багато. Детальніше - у відео:

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань встановило, що більшість осіб, стосовно яких РНБО у 2021 році ввела санкції, влітку поточного року поновили свою протиправну діяльність через перерозподіл контрабандних потоків.

Читайте також