Контрабандисти, проти яких ввели санкції, поновили свою діяльність - ДБР

Вони продовжили незаконно переправляти товар
Головне
Контрабандисти, проти яких ввели санкції, поновили свою діяльність - ДБР
Контрабандисти фото: ДБР
22 Жовтня 2021, 17:51
читать на русском

Державне бюро розслідувань встановило, що більшість осіб, стосовно яких РНБО у 2021 році ввела санкції, влітку поточного року поновили свою протиправну діяльність через перерозподіл контрабандних потоків.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що для відновлення функціонування схем незаконного переміщення товарів через митний кордон України "контрабандисти" залучили до своєї протиправної діяльності нових юридичних осіб, що не увійшли до санкційних списків.

З метою припинення діяльності злочинної схеми незаконного переміщення товарів та інших предметів через митний кордон України, 22 жовтня 2021 працівники ДБР провели низку обшуків за місцем проживання "контрабандистів" та їх подільників, які відновили протиправну діяльність на території Одеської, Київської областей та міста Києва, - йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР здобули докази причетності до злочинної схеми посадових осіб Державної митної служби та осіб щодо яких накладено санкції.

Вилучено чорнові записи, мобільні телефони, планшети, флеш-носії інформації, які мають значення для розслідування кримінальної справи, - зазначили в службі.

Нагадаємо, що службовці Державного бюро розслідувань "кришували" недоброчесний бізнес. Вони отримали хабар від бізнесмена та хотіли підкупити працівника прокуратури, щоб "розв'язати потрібне питання".

Читайте також