Фільчаков заявив про завершення реформи харківської прокуратури

Вона передбачала переатестацію прокурорів та охоплювала чотири етапи
Фільчаков заявив про завершення реформи харківської прокуратури
Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков (Фото: Харківська обласна прокуратура)
1 Грудня 2021, 13:56
читать на русском

У Харківській області цього проходив процес реформування органів прокуратури.

Про реформування розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, пише видання Depo.Харків.

Фільчаков каже, що реформа Харківської обласної прокуратури завершена.

Вона передбачала переатестацію прокурорів та містила чотири етапи: тестування на знання законодавства, загальні здібності, практичне завдання та співбесіда. Прокурори, які успішно пройшли всі ці етапи, були призначені в нові прокуратури: обласну та окружні. Обласна прокуратура працює з вересня минулого року, а окружні прокуратури з березня поточного року. Після проведення реформи замість 11 місцевих прокуратур запрацювали 14 окружних, але кількість керівних посад при цьому зменшилась з 67 до 57, - розповів він.

За його інформацією, за результатами атестації було звільнено 100 прокурорів: 60 із прокуратури області та 40 з місцевих прокуратур. За рішеннями суду поновлено 20.

Нині є вакантні посади як в обласній, так і в окружних прокуратурах. Добір на ці посади буде оголошено відповідним органом, що здійснює дисциплінарне провадження, по всій Україні одночасно. Попри наявність вакантних посад, прокуратура працює злагоджено та ефективно. Впевнений, що після укомплектування штату прокуратура запрацює ще результативніше, роботу буде суттєво активізовано, - каже очільник відомства.

Фільчаков розповів, що керівниками окружних прокуратур за його ініціативи призначено прокурорів після ретельного кадрового відбору строком на 5 років. Більшість із них раніше керівні посади не обіймали. Найстаршому з керівників 47 років, а наймолодшому 29.

На мою думку, всі вони спроможні належним чином виконувати покладені на них обов’язки. Керівники окружних прокуратур працюють ще нетривалий час, висновки робити ще зарано, але якщо результати їхньої роботи не відповідатимуть високим сучасним вимогам, які пред’являються Генеральним прокурором та суспільством, будуть ухвалені кадрові рішення, - розповів він.

Фільчаков зазначив, що прокуратура працює для людей – і саме заради них вона пройшла кардинальні зміни.

Саме тому після закінчення реформи президентом України засновано нову емблему органів прокуратури, на якій закарбовано девіз "Справедливість, Закон, Захист". Він розкриває найголовніші цінності нашої професії. Але говорити про досягнення мети ще зарано, адже пройшло не так багато часу. Довіра людей до прокуратури має зростати кожного дня, і ми робимо для цього все, що від нас залежить, - зазначив очільник харківської обласної  прокуратури.

Нагадаємо, на початку вересня прокурор Харківської області Олександр Фільчаков підбив підсумки роботи оновленої прокуратури краю за рік, окреслив основні напрямки діяльності та охарактеризував найрезонансніші кримінальні справи, розкриті правоохоронцями.

Читайте також

1