Прокурор Харківщини Фільчаков підбив підсумки річниці роботи оновленої прокуратури (відео)

Оновлена прокуратура області працює над боротьбою з корупцією, організованою злочинністю, екологічними злочинами та розкраданням бюджету
Прокурор Харківщини Фільчаков підбив підсумки річниці роботи оновленої прокуратури (відео)
Олександр ФІльчаков (Фото: Харківська обласна прокуратура)
11 Вересня 2021, 18:50

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков підбив підсумки роботи оновленої прокуратури краю за рік, окреслив основні напрямки діяльності та охарактеризував найрезонансніші кримінальні справи, розкриті правоохоронцями.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Харківської області.

Найперше,  на чому акцентував увагу прокурор області - повне кадрове перезавантаження відомства.

Нині у лавах прокурорів тільки ті, хто підтвердив свою професійність і доброчесність, - підкреслив Фільчаков (досьє Олександра Фільчакова).

Прокурор області розповів, що у відомстві переглянуто напрямки і методи роботи. Найактивніше працюють над боротьбою з корупцією та організованою злочинністю, розкраданням бюджетних коштів та природних ресурсів краю. Зокрема до суду направлено понад сім тисяч обвинувальних актів, у яких йдеться про порушення на загальну суму 864 млн грн. З них 161 акт - про корупцію, 98 - розкрадання бюджету, 38 - організовану злочинність, 48 - вирубку лісів.

Фільчаков розповів, що силами прокуратури припинено діяльність чотирьох груп, які  систематично розкрадали бюджет і завдали державі збитків на 3,5 млн грн. Також викрито злочинну групу посадовців Харківської міської ради, які крали кошти, призначені на ремонт багатоповерхівок.

Прокурор не оминув резонансну праву щодо забруднення атмосфери Харківським коксовим заводом. До суду направленні позови про притягнення до відповідальності винних осіб та про відшкодування 3,5 млн грн збитків, а також про встановлення на території заводу учасних очисних споруд.

За наполегливої роботи прокуратури припинено й забруднення річки Уди шкідливими речовинами, які скидала у воду виправна колонія, розслідування цієї гучної справи також перебуває на постійному контролі громадськості і правоохоронців.

У селі Шестаково припинено діяльність нелегального піщаного кар`єру, який завдав державі 612 млн збитків.

Крім того, прокуратурою краю складено і направлено до суду 35 актів про ухилення від сплати податків на 209 млн грн.

У сфері господарського судочинства задоволено позовів на 3,5 млрд грн. Наприклад, державі повернуто у користування земельну ділянку вартістю 450 млн грн, яку забрали незаконно.

Окремим напрямком роботи прокуратури стала також протидія сепаратизму і злочинам проти основ нацбезпеки, оскільки область межує із зоною проведення ООС. За рік викрито 74 таких злочини.

Насамкінець прокурор області запевнив, що правоохоронці й надалі активно працюватимуть задля забезпечення основних прав і свобод громадян та запобігання злочинності.

Нагадаємо, з нагоди Дня Незалежності України президент Володимир Зеленський присвоїв головному прокурору Харківської області Олександру Фільчакову почесне звання "Заслужений юрист України".

Читайте також