Financial Times визнала Зеленського Людиною року

Видання порівняло Зеленського з Вінстоном Черчіллем
Головне
Financial Times визнала Зеленського Людиною року
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
5 Грудня 2022, 13:08
читать на русском

Британська газета Financial Times визнала президента України Володимира Зеленського людиною року. Його вважають "втіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії".

У своїй статті FT порівнює Зеленського з премʼєр-міністром Британії Вінстоном Черчиллем, який виступав по радіо, щоб згуртувати країну під час бліцкригу: президент України так само використовує соціальні мережі для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку України.

"Принагідно він став прапороносцем ліберальної демократії в ширшій глобальній боротьбі з авторитаризмом, яка може визначити хід ХХІ століття", — зазначає видання.

В інтервʼю FT Зеленський сказав, що залишився в Києві в перші дні вторгнення, бо не міг і не хотів "підводити людей".

"Я більш відповідальний, ніж сміливий. Я просто ненавиджу підводити людей", — зазначив він.

Журналісти вважають, що рішення президента залишитися у столиці замість того, щоб прийняти пропозицію США про евакуацію, "стало одним із найважливіших моментів у війні, спонукавши українську армію та її народ до опору. Це стало несподіванкою для українців і західних союзників, які мали низькі очікування від політичного керівництва країни".

Нагадаємо, англійська компанія Hutchinson Heinemann видала збірку з промовами українського президента Володимира Зеленського.

1