Фірма-виробник молокопродуктів, яка належить екснардепу, не сплатила 42 мільйони податків

За даними незалежних джерел йдеться про сімейний бізнес батька та сина Табалових
Фірма-виробник молокопродуктів, яка належить екснардепу, не сплатила 42 мільйони податків
22 Лютого 2023, 17:40
читать на русском

Бюро економічної безпеки викрило схему ухилення від сплати 42,4 млн грн податків сільськогосподарським товариством, що належить народному депутату VII скликання, власнику низки відомих торгових марок молочної продукції.

Про це повідомляє БЕБ.

"За результатами обшуків за чотирма адресами в адміністративних та офісних будівлях сільськогосподарського приватного акціонерного товариства, в тому числі на Кіровоградщині, вилучено фінансово-господарські документи, які використовувалися при вчиненні кримінального правопорушення та готівка в сумі понад 7,8 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Детективи БЕБ встановили, що службові особи згаданого товариства протягом 2021 року завищили податковий кредит у деклараціях з податку на додану вартість. Це сільськогосподарське підприємство документально оформлювало фінансово-господарські операції із закупівлі зернових культур у суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності.

"Використання такої схеми призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету України коштів в розмірі 42,4 млн грн", - зазначили в БЕП.

Злочинну схему викрили за результатами інформаційно-аналітичної діяльності фахівців Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ.

За даними джерел “Економічної правди” у правоохоронних органах, йдеться про компанію родини Табалових ПАТ “Юрія”.

Згідно з даними Youcontrol, власником компанії є виробник молочної продукції “Волошкове поле” (84,45%). Через “Волошкове поле” бенефіціарами компанії є екснардеп сьомого скликання Олександр Табалов та його син, також колишній народний депутат, Андрій.

Нагадаємо, продовольча корпорація з Дніпропетровщини платила "податки" до "бюджету днр". Підприємство перерахувало у "бюджет днр" понад 4 млн у гривневому еквіваленті.

Читайте також

1