Фіскали провели обшуки в міській раді Кривого Рогу

Викрито протизаконну схему із тендерними закупівлями
Фіскали провели обшуки в міській раді Кривого Рогу
Обшуки ДФС
24 Травня 2021, 16:23
читать на русском

Співробітники Державної фіскальної служби України викрили протизаконну схему із тендерними закупівлями в Криворізькій міській раді.

Як повідомляє ДФС, протягом 2018-2021 років через систему тендерних закупівель структурними підрозділами та комунальними підприємствами Криворізької міської ради укладено договори з окремими товариствами, щодо закупівлі товарів (робіт, послуг) на загальну суму понад мільярд 700 млн грн.

Документально постачання товарів, виконання робіт та надання послуг відображено з використанням реквізитів підприємств, що мають ознаки фіктивності, - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що протягом тривалого періоду, реквізити, документи та печатки зазначених підприємств з ознаками фіктивності використовувались службовими особами за сприянням посадових осіб структурних підрозділів виконкому Криворізької міської ради з метою ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів.

Обшуки провели з метою виявлення та вилучення документів щодо оформлення вказаних закупівель, чорнових записів, щодо діяльності зазначеної схеми ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів.

Обшуки у міській раді Кривого Рогу поки не прокоментували.

Нагадаємо, днями прокуратура Києва здійснила обшук у приміщенні комунального підприємства Київської міської ради "Київбудреконструкція".

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".