Фітнес-тренер Зеленського виявився ідеологом президентської програми "Активні парки" - ЗМІ

Ідея черкащанина трансформувалась у великий проєкт
Фітнес-тренер Зеленського виявився ідеологом президентської програми "Активні парки" - ЗМІ
Зеленський з тренером Вадимом Данильченком Фото: https://www.instagram.com/danilchenko.vadim/
9 Грудня 2021, 14:14
читать на русском

Уродженець Черкаської області Вадим Данильченко, який з 2017 року є фітнес-тренером Володимира Зеленського, виявився ідеологом та співавтором президентської програми "Активні парки".

Як пише "УП", ідея спортивного тренера трансформувалась у великий проєкт з тренуваннями за QR-кодами після його розмови з помічником глави Офісу президента Сергієм Матієнком.

Данильченко сказав УП, що працює "чисто на волонтерських засадах" – як сьогодні, так і над програмою загалом. За його словами, встановлення нових майданчиків, так звану інфраструктурну сторону проєкту, координує Офіс президента. Кошти на їхнє будівництво виділяють через субвенцію з Мінфіну.

За даними УП, цьогоріч в Україні звели 600 таких майданчиків у 6 пілотних областях – Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Луганській, Донецькій і Полтавській. На це пішло 420 мільйонів гривень, з них 350 з державного бюджету і 70 – з місцевих.

До кінця 2022 в Україні має з’явитись ще понад 9 тисяч таких парків.

Нагадаємо, у 2020 році президент України Володимир Зеленський ініціював розробку програми "Здорова нація", яка міститиме практичні рекомендації громадянам щодо зміцнення здоров'я.

У межах програми президента Володимира Зеленського "Здорова Україна" в Україні створюються "активні парки" для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців. До кінця року має з'явитись ще 600 таких локацій.

Читайте також