ФОПи зможуть зареєструватися в "Дії" для отримання допомоги від наступного тижня

Держава виплатить підприємцям у "червоних" зонах по 8 тисяч гривень
Головне
ФОПи зможуть зареєструватися в "Дії" для отримання допомоги від наступного тижня
Портал “Дія” (Фото: Мінцифри)
7 Квітня 2021, 14:39
читать на русском

Фізичні особи-підприємці та наймані працівники вже наступного тижня зможуть реєструватися на порталі або в застосунку "Дія" для отримання карантинних виплат у "червоних" зонах.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив глава українського уряду Денис Шмигаль.

Виплати, як і минулого разу, здійснюватимуться автоматично після подання заявки на порталі або в застосунку "Дія". Зареєструватись на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень можна буде вже наступного тижня, — пояснив премʼєр.

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що уряд сьогодні схвалить рішення, яке дасть змогу запустити механізм підтримки громадян та бізнесу, що постраждали від посилених карантинних заходів у "червоних зонах".

Читайте також


Контекст. Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила закон про фінансову допомогу підприємцям. Депутати підтримали закон  №5300 "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19".

Матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч грн можна буде отримати, зареєструвавшись через додаток або Єдиний портал державних послуг "Дія". Окрім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.