Франція не визнає самопроголошену республіку Нагірний Карабах - МЗС

Франція робитиме усе можливе для стабілізації ситуації
Франція не визнає самопроголошену республіку Нагірний Карабах - МЗС
Війна у Нагірному Карабасі
27 Листопада 2020, 09:27
читать на русском
Уряд Франції не має наміру офіційно визнавати незалежність Нагірного Карабаху й продовжує працювати над пошуком виходу із кризи в регіоні.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ країни.

Франція не визнає самопроголошену республіку Нагірний Карабах. Наші зобов’язання як співголови Мінської групи ОБСЄ полягають у тому, аби шукати вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі шляхом перемовин, зокрема стосовно його статусу, - заявили у зовнішньополітичному відомстві Франції.

У французькому МЗС додали, що продовжать робити усе можливе для стабілізації ситуації на Південному Кавказі.

У відомстві зауважили, що важливими невирішеними питаннями залишаються іноземні найманці, які діють у регіоні, та захист історичної спадщини.

Читайте також

Нагадаємо, що 25 листопада верхня палата французького парламенту ухвалила резолюцію, в якій пропонує уряду "визнати Нагірно-Карабаську Республіку і перетворити це визнання в інструмент переговорів з метою встановлення тривалого миру".

Сенат Франції також засудив "військову агресію Азербайджану, проведену за підтримки турецької влади та іноземних найманців, і вимагає негайного виведення азербайджанських збройних сил і їх прихильників з територій, захоплених у результаті військових операцій, проведених в Нагірно-Карабаському регіоні з 27 вересня 2020 року".

А 27 листопада парламент Азербайджану ініціював виключення Франції з мінської групи ОБСЄ щодо мирного врегулювання в Нагірному Карабасі. Це стало відповіддю на заклик французького Сенату визнати незалежність НКР.