Франція розпочала видавати для мігрантів "швидке" громадянство

Нововведення стосуються тих людей, які допомагають боротись з COVID-19
Франція розпочала видавати для мігрантів "швидке" громадянство
Коронавірус у Франції (фото: BBC News)
23 Грудня 2020, 17:29
читать на русском

Франція почала видавати "швидке" громадянство мігрантам, які залучені до боротьби з коронавірусом, зокрема медики, прибиральники та працівники магазинів.

Про це повідомило BBC.

Зазначається, що у Міністерстві внутрішніх справ запропонували мігрантам, які допомагають у боротьбі з COVID-19, подати заявку на отримання громадянства за прискореною процедурою. Для цього вони повинні прожити у Франції до двох років.

Уже понад 700 людей отримали паспорт або знаходяться на фінальній стадії його оформлення. Заявки на отримання громадянства подали майже 3 тисячі осіб.

Читайте також

Медичні працівники, прибиральниці, працівники по догляду за дітьми, обслуговчий персонал: всі вони довели свою відданість нації, і тепер настала черга республіки зробити крок назустріч їм, - йдеться у заяві офісу молодшого міністра у справах громадянства Марлен Скьяппа.

Як відомо, за звичайною процедурою кандидат на французьке громадянство має прожити в країні не менше п'яти років, мати стабільний дохід та інтегруватися у французьке суспільство.

Нагадаємо, що французькі біологи спільно з професором Національної ветеринарної школи Франції Домініком Гранжаном з`ясували, що собаки можуть виявляти хворих на коронавірус людей.

1