Франція відкрила кордони для туристів: умови в'їзду

Умови для в'їзду вакцинованих туристів та ні - відрізняються
Франція відкрила кордони для туристів: умови в'їзду
Аеропорт (фото: Pexels)
9 Червня 2021, 10:13
читать на русском

Від 9 червня Франція відкриває свої кордони для міжнародних туристів, зокрема й українців. Втім, це стосується тих, хто отримав щеплення вакциною проти коронавірусу, затвердженою регулятором ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", у залежності від епідеміологічної ситуації Франція поділила країни світу на три зони – "червону", "помаранчеву" та "зелену". Водночас Україна потрапила до "помаранчевої зони".

З "помаранчевої" зони можуть в'їхати усі вакциновані громадяни. Однак, щеплення має бути зроблене препаратом, затверджених регулятором ЄС ЕМА - Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson.

Окрім цього, потрібен негативний результат ПЛР-тесту або тест на антиген при посадці на літак.

Туристи, які не отримали щеплення вакциною, затвердженою в ЄС, до Франції зможуть потрапити лише з поважної причини (повний перелік читайте тут). Вони також повинні надати негативний ПЛР-тест перед посадкою на літак та пройти самоізоляцію протягом семи днів. Після прибуття до Франції туристів можуть попросити додатково здати тест на антиген.

Водночас Франція знімає всі обмеження на в’їзд для громадян з "зелених країн". Так, до "зеленої зони" увійшли всі країни ЄС та сім країн, які не є членами Євросоюзу: Австралія, Південна Корея, Ізраїль, Японія, Ліван, Нова Зеландія та Сінгапур.

Нагадаємо, що від 4 червня для всіх іноземних громадян діятимуть нові умови для в'їзду до Туреччини у зв’язку зі змінами санітарно-епідеміологічної ситуації у країні.

Читайте також наш матеріал: Відпочинок 2021 - у які країни можуть полетіти українці цього літа

Читайте також