Галущенко порадив українцям тримати напоготові генератори і павербанки

Якщо росія продовжуватиме обстріли, то можливі відключення світла влітку
Головне
Галущенко порадив українцям тримати напоготові генератори і павербанки
Герман Галущенко Фото: Телеграм-канал Верховної Ради
13 Квітня 2024, 07:39
читать на русском

Українцям варто буди готовими до всіх можливих сценаріїв навесні-влітку, через російські атаки. Зокрема, тримати напоготові генератори й павербанки. Водночас енергетики зроблять все можливе, щоб вони не знадобилися.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю телеканалу "Рада".

Так, міністр енергетики порадив українцям бути готовими до всіх можливих ситуацій у майбутню теплу пору року, бо триває війна.

"Мені це питання часто задавали до початку опалювального сезону (до чого готуватися? - ред.). Мене тоді питали, чи купувати генератори, чи треба павербанки. І я завжди казав, коли міністр каже: "Всі купуємо генератори", то це трошки лякає. Але насправді я хочу повторитися, що я тоді казав: так, купуйте, готуйтеся, але ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. І як показала зима, ми зробили все і вони не знадобилися. Зараз поновилися масовані атаки і треба бути готовими до будь-якого сценарію", - пояснив він.

22 березня була зруйнована Зміївська ТЕС, яка є найбільшою станцією у Харківській області та однією з найбільших в Україні. Російські загарбники вночі 22 березня завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі України — вибухи лунали у Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі, Дніпрі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Сумщині, Івано-Франківщині та Львівщині.

Після масштабного обстрілу України 22 березня Харків залишився без світла. Мер Харкова Ігор Терехов заявив про руйнування ТЕЦ та трансформаторних підстанцій.

Через обстріл України 22 березня цього літа може виникнути дефіцит електроенергії. Багато об'єктів генерації зазнали пошкоджень. Пошкодження дуже серйозні. Зараз енергетики всієї України працюють над відновленням. Але це може зайняти місяці і навіть більше.

Читайте також

1