Генпрокуратура перевірить версію про умисне вбивство Чорновола

Слідство наполягає на смерті екслідера НРУ в ДТП
Генпрокуратура перевірить версію про умисне вбивство Чорновола
Пам’ятник В’ячеславу Чорноволу Фото: Сторінка “Народний Рух України” у Фейсбуці
16 Вересня 2021, 13:38
читать на русском

Генеральна прокуратура України перевірить заяву колишнього заступника генпрокурора Миколи Голомші щодо вбивства В'ячеслава Чорновола, а не загибелі його у ДТП.

Про це Укрінформу повідомили в офісі Генпрокурора.

Розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинув В’ячеслав Чорновіл, триває і здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції. Слідством перевіряється скоєння умисного вбивства народного депутата України, - йдеться у заяві.

У прокуратурі запевнили, що під час розслідування смерті політика було проведено значний обсяг розшукових дій, у тому числі низку судових експертиз.

Зазначається, що згідно з висновком комплексної комісійної судово-медичної, транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи від 29 жовтня 2018 року, встановлено, що ушкодження, виявлені при судово-медичній експертизі тіла Чорновола та під час експертизи його ексгумованого тіла, є такими, що сформувалися внаслідок травмування особи, що перебувала у салоні транспортного засобу при зіткненні автомобіля з перешкодою.

У матеріалах, що надані для експертизи, не міститься інформації про ушкодження, які мали б ознаки ударної дії тупого предмета з обмеженою травмуючою поверхнею, в тому числі "кастета", що виходили б за межі комплексу характерних ушкоджень пасажира при ДТП, - додали у відомстві.

Нагадаємо, днями колишній заступник Генпрокурора Микола Голомша, який курував слідство у цій справі, заявив, що екслідер Народного руху України В’ячеслав Чорновіл загинув не внаслідок ДТП, а був убитий "чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови". Він стверджує, що у такий самий спосіб добили й водія, який віз Чорновола.

Читайте також

1