Генпрокурор розповів про розшук окупанта, який кастрував українського військового

Генпрокуратура збирає неспростовні докази цього жахливого злочину
Генпрокурор розповів про розшук окупанта, який кастрував українського військового
Російський нелюд-вбивця / Фото з соцмереж
1 Серпня 2022, 20:33
читать на русском

Новий генеральний прокурор України Андрій Кості прокоментував жахливий злочин окупантів - кастрацію та вбивство українського бійця.

Про це Костін сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону у слоті 1+1, пише ТСН.ua.

Нелюда, який кастрував українського військовополоненого, та спільників цього злочинця оголосять у міжнародний розшук після того, як генпрокуратура отримає неспростовні докази.

Що стосується тортур. Щоб ми могли оголосити особу в міжнародний розшук, щоб у нас була можливість цю особу доставити до України, нам треба мати беззаперечні докази щодо осіб, які скоїли цей злочин. Наразі є інформація щодо декількох осіб, але станом на зараз ще не має беззаперечної інформації щодо особи, яка скоїла цей злочин.

Як тільки ми зможемо отримати беззаперечні докази, то цій особі буде оголошено про підозру і ця особа буде оголошена у міжнародний розшук, – заявив Костін.

За його словами, кримінальне провадження у цій справі відбувається за частиною 2 статті 438 – порушення законів і звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством.

Нагадаємо, під вечір 28 липня у мережі з'явилося відео, на якому було видно, як російські солдати знущаються з військовополоненого у військовому вбранні ЗСУ. Двоє військових кастрували полоненого канцелярським ножем.

Журналіст Андрій Цаплієнко написав у Телеграмі, що українським військовим вдалося ідентифікувати катів, які знущалися з військовополоненого.

За попередніми даними, тортури над українським солдатом проводив найманець із підрозділу "Ахмат" Віталій Арошанов, уродженець Калмикії.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до Генпрокуратури щодо оприлюдненого відео катувань окупантами військового ЗСУ, також готуються повідомлення до ООН, Європейського комітету з питань запобігання катуванням та Міжнародного червоного Хреста.