В Офісі президента відреагували на кастрацію українського бійця російськими бойовиками

У ЗСУ обіцяють належне покарання для російського ката
В Офісі президента відреагували на кастрацію українського бійця російськими бойовиками
Фото: Михайло Подоляк / Twitter
29 Липня 2022, 12:33
читать на русском

Російські бойовики у мережу виклали відео знущань з українського військового. Зокрема, на кадрах видно, як бійцю ЗСУ канцелярським ножем відрізають геніталії.

На цей жахливий випадок відреагували в Офісі президента.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Твіттері зазначив, що російському кату не уникнути покарання:

Російські пропагандисти із захватом показали, як група російських нелюдів нівечила українського полоненого. Все, що треба розуміти світу: росія — країна людожерів, які насолоджуються тортурами та вбивствами. Але туман війни не допоможе уникнути кариросійським катам. Всіх ідентифікуємо. Кожного дістанемо.

Також на це відео відреагував старший радник Конгресу США Пол Массаро. Він закликав Захід дати Україні ракети великої дальності ATACMS і сучасні танки, щоб "покласти край цьому злочину проти людства".

Пол Масаро, допис у Твіттері

Нагадаємо, під вечір 28 липня у мережі з'явилося відео, на якому було видно, як російські солдати знущаються з військовополоненого у військовому вбранні ЗСУ. Двоє військових кастрували полоненого канцелярським ножем.

УВАГА! Кадри 18+

Журналіст Андрій Цаплієнко написав у Телеграмі, що українським військовим вдалося ідентифікувати катів, які знущалися з військовополоненого.

За попередніми даними, тортури над українським солдатом проводив найманець із підрозділу "Ахмат" Віталій Арошанов, уродженець Калмикії.

"Грузинський легіон" пообіцяв у Твіттері, що ката, який кастрував військового, знищать - його назначили "ціллю номер один".

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до Генпрокуратури щодо оприлюдненого відео катувань окупантами військового ЗСУ, також готуються повідомлення до ООН, Європейського комітету з питань запобігання катуванням та Міжнародного червоного Хреста.

Нагадаємо, в Україні для військовополонених з рф створили спеціальний табір, де російських солдатів годують та надають їм все необхідне.

1