Спецтабір для утримання російських військових створено в Україні

Його розмістили на Заході України
Головне
Спецтабір для утримання російських військових створено в Україні
Колючий дріт Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/3966
6 Червня 2022, 20:48
читать на русском

В Україні створено табір для тримання під вартою російських військовополонених, яких не планують обмінювати найближчим часом.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська, передає пресслужба Міністерства юстиції.

У питанні утримання військовополонених – ми працюємо відповідно до Женевської конвенції: харчування, засоби гігієни, медицина, повний доступ до них представникам Червоного Хреста тощо. Було створено табір для військовополонених, де перебувають особи, щодо яких немає перспектив швидкого обміну. Щойно захоплених же військовополонених або тих, які плануються до обміну, розміщують в установах виконання покарань Мін’юсту практично по усій території України, - сказав міністр.

За його словами (досьє Малюськи) завдання мінімум для України – утримувати військовополонених у таких умовах, аби потім ніхто не міг говорити про те, що ми катуємо таких осіб, вчиняємо воєнні злочини щодо них тощо.

Російські військовополонені – це, у першу чергу, обмінний фонд, щоб наших українських захисників визволити із ворожого полону. Що ж до утримання в росії наших військових, – умови відрізняються. Відносно декого забезпечується стабільно нейтральне ставлення. До декого ж є випадки застосування і катування, і неналежного утримання. У таких кейсах необхідно реагувати і починати кримінальні провадження за даними фактами, - додав він.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини заявляла, що в Україні можуть створити табір для російських військовополонених у колонії, в якій нині не має утримуваних осіб. 

Читайте також