Україна пообіцяла російським окупантам винагороду за здачу в полон

Російські солдати можуть отримати п'ять мільйонів рублів
Україна пообіцяла російським окупантам винагороду за здачу в полон
Білборди у Києві / Фото з соцмереж
28 Лютого 2022, 21:50
читать на русском

Україна пообіцяла солдатам Росії, які вдерлися на нашу землю, виплату у п'ять мільйонів рублів, якщо вони погодяться здатися в полон.

Як повідомив міністр оборони Олексій Резніков, за чотири доби втрати російських окупантів вбитими та пораненими склали понад 5,3 тис. осіб. Сотні солдатів та офіцерів ворога опинилися у нашому полоні.

Багато з них – зовсім юні. Кремль перетворює їх на злочинців, робить вбивцями. Частину з них обманули, частину зазомбували пропагандою чи залякали. Загалом видно, що мотивація більшості загарбників є невисокою. Вона стає зовсім мізерною, коли вони стикаються з опором наших героїчних захисників і захисниць. І відчувають міць української зброї. Та коли бачать, що їх ніхто не зустрічає з квітами. Навпаки – називає фашистами і вимагає забратися геть, - зазначив міністр.

За його словами, щоб зберегти життя українців, Міністерство оборони України підтримало ініціативу міжнародної ІТ-спільноти:

Ми пропонуємо російським солдатам вибір: загинути на неправедній війні або повну амністію та 5 млн рублів компенсації. Якщо вони складуть зброю і добровільно здадуться у полон. Кошти для забезпечення цієї акції збирають лідери світової ІТ-індустрії.

Резніков зазначив, що Україна пропонує "російським військовим почати нове життя":

Кожен, хто відмовиться бути окупантом, - наблизить мир. Для тих, хто обере шлях окупанта - пощади не буде.

Він також звернувся до російських солдатів та офіцерів, цитуємо:

Вас привели на нашу землю вбивати та вмирати. Ті з вас, хто не хоче стати вбивцею та померти, можуть врятуватися.

Не виконуйте злочинні накази тих, хто роками вам брехав про Україну та українців.

Ми гарантуємо вам повну амністію та грошову компенсацію, якщо ви добровільно складете зброю.

Україна – цивілізована країна. Всі полонені перебувають у безпеці, їм надається допомога. Вони вже спілкуються із близькими.

У вас є шанс розпочати нове життя. Зробіть вибір. Виходьте без зброї із білим прапором. Скажіть кодове слово – "мільйон". Живіть. Обійміть рідних. Для тих, хто продовжить поводитись як окупант – пощади не буде.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ створило сайт "РФ200ищи своих", де публікуватимуть фото, відео та документи загиблих російських військових для того, щоб їхні родичі змогли ідентифікувати їх. Відео полонених також будуть розміщені на сайті.

Читайте також