"РФ200ищи своих": в Україні створили сайт для родичів російських вбитих та полонених

Громадянам РФ нададуть платну послугу в ідентифікації через ДНК загиблих військовослужбовців
"РФ200ищи своих": в Україні створили сайт для родичів російських вбитих та полонених
Танк російських військ Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/photos
27 Лютого 2022, 13:39
читать на русском

Міністерство внутрішніх справ створило сайт "РФ200ищи своих", де публікуватимуть фото, відео та документи загиблих російських військових для того, щоб їхні родичі змогли ідентифікувати їх. Відео полонених також будуть розміщені на сайті.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у своєму відеозверненні.

Ваша влада забрала у ваших родичів телефони, вони не мають можливості зв'язатися з вами і ви взагалі не знаєте, що з ними відбувається. У зв’язку з цим по ініціативі Міністерства внутрішніх справ було створено сайт "РФ.200ищи своих". На цьому сайті ми викладаємо фото і відео загиблих, щоб ви могли їх ідентифікувати. Ми викладаємо документи загиблих і тих, хто потрапив до полону, є зворотній зв'язок, - сказав Вадим Денисенко.

За його словами, експертна служба МВС може надавати громадянам РФ платну послугу в ідентифікації через ДНК загиблих військовослужбовців.

Він додав, що Україна звернулася до російської організації "Червоний хрест", щоб віддати тіла загиблих, проте Росія не відповіла.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.

Читайте також

1